Ik ben gestart met dit bedrijf omdat ik al meer dan 10 jaar in het bedrijfsleven werk en erachter kwam dat we drijven op externe prikkels, zoals prestaties, KPI’s en efficiëntie, maar weinig tijd besteden aan kijken wat er echt nodig is. We handelen vanuit angst, wegen risico’s af en vergeten te vertrouwen. Het resultaat is problematisch, zowel voor de maatschappij als voor onze aarde.

Ik kwam er ook achter hoe bepalend individuen zijn in dit systeem. En daarmee groeide mijn overtuiging dat als we werken aan vertrouwen in onszelf, lekkerder in ons vel zitten en onze visie de wereld inbrengen, je echt het verschil kan maken en anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.

Vanuit die droom startte ik dit bedrijf, een plek waar ik je uitnodig om te ontdekken, te “ontleren” en te claimen wat van jou is. Doe het niet alleen, maar doe dat samen met vrouwen die kunnen luisteren zonder oordeel. Want ik weet hoe spannend het kan zijn om jouw diepste zelf te delen in een wereld vol oordelen. Om te luisteren naar dat stille stemmetje van binnen en daarop te reageren. Maar geloof me; jouw verhaal helpt anderen. 

Liefs, Nina

Kennis wordt pas wijsheid als je het zelf hebt doorvoeld en ervaren.

Stay Tuned

Want hier leg ik je binnenkort in een filmpje precies uit wat ik doe en met welke wetenschappelijke basis.

Nu al meer weten? Lees de tekst hieronder, bekijk dit filmpje op instagram eens over de drie breinen of stuur me een berichtje (06 18729069).

In de westerse geschiedenis heeft er lang een tweedeling bestaan tussen lichaam en geest. Inmiddels zijn we erachter dat die scheiding eigenlijk niet bestaat. Gedachten, gevoelens en je fysieke staat beïnvloeden elkaar continu. We worden wat we denken: de neuronen in ons brein zetten gedachten om in signalen die worden doorgegeven aan ons lichaam. Onze darmen maken hormonen aan die belangrijk zijn voor wat we voelen. 

In jouw lichaam heb je drie bronnen van intelligenties, ik noem ze energiecentra. Deze drie centra: hoofd, hart en buik, hebben allemaal een eigen functie. Wetenschappers hebben ontdekt dat als deze centra goed communiceren er een staat van ‘coherentie’ ontstaat. In deze staat ervaar je gevoelens van vreugde, blijdschap, vrede en ontspanning. Jouw systeem is in balans. Je bent veerkrachtig en je vertrouwt op jezelf. 

Is deze communicatie minder, dan kan je bijvoorbeeld moeite hebben met het maken van keuzes, minder zelfvertrouwen hebben, het gevoel hebben dat je je droom niet naleeft, jezelf saboteren, het lastig om jezelf te motiveren en stress of angst ervaren.

Kortom, op het moment dat jouw drie breinen niet goed samenwerken zal dit uiteindelijk resulteren in een verlies van hart- en zelfvertrouwen.

Voor mij is dit wetenschappelijk bewijs van wat oude wijsheden al langer zeggen, namelijk dat je hart het centrum is van je zijn en je onderbuikgevoel te gebruiken is als je kompas. Het laat ons zien hoe belangrijk het is om je onderbuikgevoel en je hart mee te nemen in besluitvorming, en niet enkel vanuit de rationele kant te bekijken.

Dus, wil je verbinden met jezelf, dan zal je eerst moeten verbinden met wat je voelt en ervaart. Gelukkig zijn hier wetenschappelijke technieken voor die we kunnen inzetten, waardoor we meetbaar meer in balans zijn.

Zo komen we (meetbaar) dichterbij de kern van wie we echt zijn.

Scroll naar boven